25 mei, 2010

Onderste steen boven

Schokkend. Voor minder doe ik het niet. Oud-directeuren van Woningcorporatie De Key lijken betrokken bij een schimmige vastgoeddeal in Zeewolde en hebben hun Raad van Commissarissen daarover onjuist of onvoldoende geïnformeerd. De Key heeft aangifte gedaan. Heel keurig zegt directeur Van Harten van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC): “We moeten het onderzoek afwachten. Maar dit soort berichten is slecht voor het imago van de corporaties.”

Ik vind het te weinig. Met de Maserati van Möllenkamp kon je nog denken dat sprake was van een incident, maar nu ligt dat anders. Corporaties moeten niet stil blijven zitten en wachten tot het overgaat in de hoop dat er geen volgend schandaal zal zijn. Ze moeten aan de slag. De Amsterdamse corporatiewereld moet laten zien dat ze integer handelt. Door zichzelf tegen het licht te laten houden door buitenstaanders. Met een grote “zet de ramen open”-actie, waarin iedere corporatie de boeken opengooit voor een externe visitatiecommissie. Door nog duidelijker regels af te spreken over wat kan, mag en moet. En daar jaarlijks in paginagrote advertenties verantwoording over af te leggen. En wat ze nog meer kunnen verzinnen.

Corporaties hebben een bijzondere plek in de stad. Ze zorgen nog steeds voor goedkope woningen voor mensen met weinig geld en investeren in de leefbaarheid van de stad. Ze worden door de stad daarom ook anders tegemoet getreden dan de gemiddelde projectontwikkelaar. Maar dan moeten ze wel van onbesproken gedrag zijn. Zo langzamerhand beginnen ze de schijn tegen zich te krijgen.

Corporaties: doe er wat aan!

1 Comments:

Blogger rob alberts said...

"Onderste steen boven".
En anders vanuit de gemeenteraad maar een paar stenen gooien.
Zodat de corporaties wakker worden ......
Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

9:09 p.m.  

Een reactie posten

<< Home