07 oktober, 2006

Milieu. Over Milieu!

Nova Politiek was deze vrijdag geheel gewijd aan het milieu. Aan het Milieu! Wanneer zie je dat nou nog? De aanleiding was de premiere van een documentaire van Al Gore, getiteld An Inconvenient Truth, over de opwarming van de aarde. Aan het woord waren staatssecretaris Van Geel - van wie ik altijd denk dat hij ook wel weet dat we absoluut te weinig doen aan klimaatbeleid maar manmoedig volhoudt dat het heus heel veel is, omdat dat nu eenmaal zo is afgesproken -, Diederik Samson - die zijn verhaal steeds beter doet, ere wie ere toekomt - en een wetenschapsjournalist die was ingehuurd om te vertellen dat het allemaal reuze meevalt.

Was het nou een leuke uitzending? Niet eens. Ik heb zelfs even overwogen om de tv maar uit te zetten. Iedereen deed namelijk keurig wat van hem verwacht werd. En niet meer dan dat. Van Geel liet weten dat hij toch echt zijn best, Diederik Samson zei dat het allemaal nog veel meer en beter moest en de wetenschapsjournalist vond het nu al allemaal te veel.

Misschien moesten de beide "milieu"-politici wel heel erg wennen aan de plotselinge aandacht van de Nova-journalisten. Nou maar hopen dat het een "opwarmertje" was en dat we in de verkiezingscampagne het milieu wat vaker terugzien. Want het opwarmen van de aarde stopt niet vanzelf...