08 oktober, 2006

Zwemmen is vet

Zwemles is afzien. In weer en wind naar het zwembad. In te kleine kleedkamers met teveel kinderen omkleden. Regelmatig de teleurstelling verwerken dat je nog niet mag afzwemmen.

Zwemles is leuk. Eerst bak je er niets van. Misschien moet je je angst voor water overwinnen. Maar dan gaat het beter en beter. In het sportfondsenbad Oost is het al feest wanneer je van het instructiebad in de kelder naar het "echte" bad mag.

Het halen van je diploma is het allerleukst. Met meer kinderen dan ooit allemaal met kleren aan het bad in. Allemaal door het "ronde gat" zwemmen, zodat iedereen kan zien dat je ook onder water uit de voeten kunt. Aan het eind allemaal met je diploma op de foto: de trofee is binnen!

Wat een tegenvaller is het dan wanneer je de inhoud van het plastic diploma mapje thuis op tafel legt. Naast het diploma ligt dan opeens een waardebon voor een Happy Meal van McDonalds. Dikkerds worden gemaakt, niet geboren, zei mijn oma al. Maar dit is wel de bloody limit. Hoe haal je het in je hoofd om goed bewegen te belonen met slecht eten? Doe dan twee vrijkaartjes voor het zwembad in dat mapje.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zwemmen is cool.

Het verwerken van de vette hap kan je thuis op de bamk doen. Mooier is zwemmen in een cool zwembad. Dromend door het water in een cadans van de slagen, denkend aan die vette hamburger die er toch echt af moet. Zohouden ze elkaar in beweging
Dats pas echt cool, vet.

10:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home