06 september, 2010

Rechts Nederland

Mark Rutte wist afgelopen vrijdag te melden dat het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA ook zo jammer was, omdat Rechts Nederland zijn vingers zou hebben afgelikt bij de afspraken die al aan het papier waren toevertrouwd. Vroeger hielden minister-presidenten in spé nog wel eens de schijn op dat ze er voor alle Nederlanders zouden zijn, maar dat hoeft voor Mark Rutte allemaal niet. Premier Rutte is er voor Rechts Nederland. Als hij nog premier wordt, natuurlijk.

3 Comments:

Blogger rob alberts said...

Als dit rechtse kabinet er alsnog komt zal heel Nederland weten dat er met volgende verkiezingen een totaal andere verkiezingsuitslag nodig is.
Ook veemd dat het tot stand komen van dit rechtse kabinet al problematisch is.
Maar goed ik reken op betere tijden.
Vriendelijke groet.

6:58 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hoi Jan,

De VVD heeft de afgelopen maanden, zie hun programma, gekozen voor een stevig rechts programma. En in het CDA is Verhagen ook duidelijk de woordvoerder van conservatief rechts. Met steun van de SGP en PVV dreigt alsnog een rechts kabinet. Voor links betekent dit: hoe organiseren we een invloedrijke hindermacht. Hoe kunnen we Henk en Ingrid overtuigen dat rechtse oplossingen voor problemen in de samenleving, sociaal beleid, duurzaamheid en een tolerante samenleving geen enkel perspectief bieden. Het wordt weer tijd dat we ook als GroenLinks in die situatie buitenparlementair werken aan tegenkrachten. Daarbij kunnen onze raadsleden en wethouders een actieve rol gaan spelen. Na 28 jaar raadslidmaatschap was ik van plan wat rust te nemen, maar bij een rechts kabinet met een agenda die de samenleving gaat splijten wordt het zaak energie te steken in linkse samenwerking en perspectief op een ander beleid. Daar moeten we kiezers van gaan overtuigen en winnen zodat in maart er in de senaat geen rechtse meerderheid mogelijk is.
Jan Muijtjens,
Sittard-Geleen

7:56 p.m.  
Anonymous h.groen said...

Belangrijk punt om tegenwicht te bieden via 1e kamer is om ervoor te zorgen dat alle Linkse kiezers opkomen.
Slechte opkomst is altijd nadelig voor Links. Dus veel flyeren en canvassen.

8:33 p.m.  

Een reactie posten

<< Home