09 maart, 2007

Auto's loffen

Vandaag jureerde ik met Fatima Elatik en Jan Hoek een columnwedstrijd bij NowHere. Leerlingen van het Amstellyceum, IJburg College en Pieter Nieuwlandcollege schreven columns, de tien beste van iedere school werden vandaag voorgedragen. Ik mocht mij ontfermen over de columns van de leerlingen van eht Amstel Lyceum. Woensdagavond heb ik het stapeltje gelezen. Wow! Niet iedere column was om over naar huis te schrijven, maar er zaten juweeltjes tussen. Sommige omdat ze grappig waren, anderen omdat jongeren over onderwerpen schreven waarvan ik dacht dat ze zich daar niet zo druk over maakten. Eentje stak er echter met kop en schouwers bovenuit. Niet alleen vanwege de voor een veertiger als ik grappige straattaal, maar ook omdat de uitsmijter je lekker op het verkeerde been zet. Ik wil hem jullie niet onthouden.

Auto's Loffen - Soufian el Hamel

Het is drie uur in de middag en ik kom net uit de tram, had net een wedstrijd gewonnen. Op weg naar huis hoor ik iemand "Dexter" roepen. Ik draai me om en ik zie dat het me buurjongen Sixtwo is. Hij vraagt me: "eh Souf, heb je geen zin om op TomTom jacht te gaan, want ik heb me krasoe bij me!"
Ik dacht bij me zelf nee dit kan ik niet maken, wat nou als iemand ons ziet of dat ik weer in de problemen kom en dan maakt me vader me helemaal af dus ik antwoordde met "nee, ik kan het niet". Het was stil, maar kort daarna zei Sixtwo: "ben je wel een echte mocro, of doe je maar alsof?" Ik wist dat mijn antwoord niet goed was dus probeerde ik het nu anders en ik zei dat ik bang was. Nu lachte hij me uit maar dat is beter dan door scotoe geklemd te worden en weer 2 maanden zitten, dus ging ik maar naar huis.
Ik snap niet dat mensen dingen pakken wat niet van hen is. Een ruit inslaan met een kraspen geeft de eigenaar ook veel last, dus was het verstandig om nee te zeggen wat de meeste in mijn buurt niet durven.
De volgende dag ging ik naar buiten om in de kooi te gaan voetballen en iedereen kwam op me af, eh Dexter heb je die torie gehoord? Wat, wat is er dan gebeurd zei ik. Sixtwo is opgepakt door een xt'tje, iedereen lacht want welke mongool wordt er nou opgepakt door een motoragent. Maar ik kon er niet om lachen want ik zat na te denken wat er dan was gebeurd als ik ook met hem mee was gegaan.
De weken die daarop volgden lachte iedereen Sixtwo uit omdat hij de straten moest schoonmaken, maar dat gebeurt mij niet. Want ik ben een echte mocro.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

poeplap
tzz kan jij een XT agterlaten
je kan niet eens fietse man peoplap
kk dexter de zeb

11:13 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

hoor je hoofd knalt

12:32 a.m.  
Anonymous JEWAITETD.O.P said...

poeplap,
je bent kk gek in je hoofd zgnm alleen een mongool kan door een xt gepakt worden en zogenaamd heilig splen in dit verhaal,hou op met je carriere want je bent zelf een mislukte dief die geen pokiesmeer moet stelen

2:17 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

fakka gekke dexter,,,
mooiboy ,schrijver
wanneer gaan wij tt'je loefen

5:08 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

fakka slimboy kifesh jij gaat met deze draries om ze zit op het vwo dus hou je stil en ga met goede mensen om. maar ik kan je vertrouwen ik weet dat jij geen gekke dingen doet. hou je taai. je waited

12:28 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

goed gedaan

12:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home