23 mei, 2007

Klussenfiets

Na vandaag rijdt de Klussenfiets door IJburg. Moes Bouwbedrijf sponsort, Stichting Voorportaal regelt de reserveringen en Edgar klust. Iedere bewoner op leeftijd of met beperking die een klusje in huis heeft dat hij of zij niet zelf kan doen, kan Edgar vragen om het te komen doen. Mij was vandaag de eer gegund om de sleutel over te dragen aan Stichting Voorportaal.

Ik vind het een mooie coalitie. Moes Bouwbedrijf wil laten zien dat ze meer met IJburg hebben dan alleen bouwen en wegwezen. Iets terugdoen, noemen ze het zelf. En een klussenfiets past bij het bedrijf. Stichting Voorportaal wordt door Stadsdeel Zeeburg gesubsidieerd om - naast tal van andere zaken - de vraag in de wijk te koppelen aan het aanbod van vrijwilligers. IJburg kan alleen een Wijk Zonder Scheidslijnen worden wanneer bewoners elkaar van dienst zijn. En Edgar wil graag klussen voor medebewoners die het zelf niet kunnen.

Het is een voorbeeld hoe ondernemers, bewoners, instellingen en overheid samen werken aan de civil society. En het smaakt naar meer.