30 juni, 2011

Wederkerigheid

Iets terugdoen voor de samenleving. Op de een of andere manier komt die vraag altijd aan de orde als het gaat over mensen met een bijstandsuitkering. Voelt heel logisch. Wij, de samenleving, geven jou geld om in je levensonderhoud te voorzien. Dan is het toch niet meer dan logisch dat je iets terug doet? Misschien wel, maar waarom stellen we die vraag dan niet aan al die mensen die gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek?

Wat mij betreft vragen we mensen met een bijstandsuitkering maar één ding: zo snel mogelijk uit de uitkering. De meesten hebben dat zelf al lang begrepen. Die solliciteren zich te pletter en werken aan hun vaardigheden. Anderen, voor wie de afstand tot de arbeidsmarkt groter is, doen als vrijwilliger ervaring op die hen uiteindelijk misschien toch aan die betaalde baan helpt.
Mij kan het niet zo veel schelen wat mensen precies doen om aan het werk te komen. Als ze maar wat doen. En als wat ze doen ook zinvol is op weg naar werk. Laat mensen vooral de vrijheid om dat zelf te bedenken. En willen ze wel, maar weten ze niks te verzinnen, dan is het natuurlijk uitstekend om ze een handvol suggesties aan de hand te doen.

Maar verder verplicht de uitkering eigenlijk tot niks meer dan waar de mensen die hun hypotheekrente van de belasting aftrekken, al toe verplicht zijn.

1 Comments:

Anonymous Fem said...

Vragen we mensen die gebruik maken van de hypotheekrente-aftrek dan ook om daar zo snel mogelijk mee op te houden? ;)

5:44 p.m.  

Een reactie posten

<< Home