08 april, 2016

Referendum

Had ik nou toch thuis moeten blijven? Twijfel, twijfel, twijfel. Ik ben woensdag gaan stemmen en ik stemde voor. Maar als ik niet was voor was gaan stemmen, en met mij nog een paar honderdduizend andere mensen, dan was die vermaledijde 30% niet gehaald. En dan was het referendum niet geldig geweest.

Maar ik vind niet gaan stemmen nogal cynisch. Democratie is een groot en schaars goed. Als ik kan stemmen, dan vind ik dat ik ook de plicht heb om dat te doen. Al was het maar omdat heel veel mensen op de wereld nooit kunnen stemmen. Dus ben ik gaan stemmen.

Een volgende keer wil ik een referendum dat echt werkt. Een referendum waarin de volksvertegenwoordiging echt gecorrigeerd kan worden. Met regels die mijn stem bij de samenstelling van de volksvertegenwoordiging en mijn stem bij dat referendum respecteren. Een referendum waarbij in ieder geval minstens zoveel stemmen tegen moeten zijn uitgebracht als de helft plus één van het aantal mensen dat bij de laatste verkiezingen heeft gestemd. En dat dat dan ook een meerderheid is van het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Dan is het met recht ook echt een corrigerend referendum.

Dat zou ik mooi vinden. En als een volgend referendum weer wordt gehouden met dezelfde kromme regels als deze keer, ga ik toch stemmen. Wat moet ik anders?

1 Comments:

Blogger Solution Palace said...

Ik wil deze gelegenheid gebruiken om de grote profeet te bedanken voor het terugbrengen van mijn huis toen ik leerde dat alle hoop verloren was. Mijn man vertrok naar een andere vrouw en ik ontmoette deze geweldige spreukonderlegger online en ik leg hem mijn situatie uit, na 2 dagen kwam mijn man terug naar mij en hij is nu zoals ik wil dat hij is. Je kunt contact opnemen met de priester voor elk soort spiritueel werk op (arenaofsolutions @ yahoo.com of whatsapp op +2348122910573)

10:53 a.m.  

Een reactie posten

<< Home