30 mei, 2007

Kiezersbedrog

Goed, we gaan er nu dus van uit dat er iemand in de GroenLinks statenfractie van Noord Holland zit die bij de verkiezing van de eertste kamer een ongeldige stem heeft uitgebracht en daar dan ook nog over liegt. Helemaal zeker weet je het nooit, maar je zou toch zeggen dat 5 GroenLinksers in de Staten goed zouden zijn voor 5 stemmen, en niet voor 4 op een GroenLinkse kandidaat voor de Eerste Kamer. En het dan ook nog niet willen zeggen. Mijn broek zakte er gisteren behoorlijk vanaf. En waarom?

Niet omdat de sfeer in de statenfractie er wat minder van schijnt te zijn geworden. Of omdat we het als partij blijkbaar voor elkaar hebben gekregen iemand op die lijst te zetten die én dom is én liegt. Dat is allemaal wel treurig, maar het is allemaal wel eens eerder gebeurd. Bij GroenLinks en bij andere partijen. Wel reden voor meer dan een goed gesprek, dat wel natuurlijk

Nee, mijn broek zakte vooral af omdat we tijdens de campagne voor de provinciale verkiezingen overal hebben geroepen dat die eerste kamer lekker GroenLinks moest worden. En nou leek het er na al die rekenarij op dat GroenLinks een vijfde zetel kon verwerven, krijg je dit.

Het is treurig.