14 juli, 2007

46,56

Het leek of het nieuws van vandaag keurig op de voorpagina stond. Zoals het hoort. ANB/AMRO in het gelijk gesteld door Hoge Raad. Inderdaad inspiratie om eens wat gedachten te wijden aan de noodzaak om aandeelhoudersmacht een beetje binnen de perken te houden. Een andere keer.

Het echte nieuws stond namelijk op de sportpagina. Over de snelste man ter wereld zonder benen. Paralympics? Niks daarvan. Olympics! Volgens de krant loopt Oscar Pistorius de 400 meter in 46,56 seconden. Ter vergelijking: wereldrecordhouder Jeremy Wariner doet er 43,18 seconden over. Maar helaas, omdat hij zich bedient van “hulpmiddelen”, mag Pistorius van de wereld athletiekfederatie niet aan wedstrijden voor valide sporters meedoen. Maar Pistorius heeft de bond aan het twijfelen gebracht en nu gaan ze dit weekend in Rome de proef op de som nemen. Enfin, lees het stukje vooral zelf. En bekijk het filmpje.

Zorgde toch voor een glimlach. En respect. Ik hoop dat ‘ie mee mag doen. Want dit voelt toch een beetje raar. Heb je een handicap, verzin je er wat op en dan zeggen ze opeens dat je vals speelt. Ik ben voor Olympische Spelen zonder scheidslijnen.

De limiettijd voor de spelen in Beijing is 46,30.